keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Mantelileipä

 Tein juuri erittäin maukasta melkein hiilaritonta leipää. Pikkasen kallista tuo Fiberhusk, mutta Farinan psyllium on samaa ainetta ja halvempaa (löytyy kaupasta siitä hyllystä missä on leivinjauheet yms). Tämän reseptin kopsasin Karppaus.info:n sivuilta.

Mantelileipä (Leivonnaiset)

Korvike vehnäsämpylän ystävälle.neljä annosta
2 kpl kananmunaa
2 rkl rahkaa tai partajugua
2 tl fiberhuskia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta
Vatkaa kananmunat. Lisää partajugu tai rahka. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-rahkan sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Laita vasta sen jälkeen uuni lämpeämään. Tee pellille 4-5 pyöreää kakkaraa ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpeää. Paista 225 asteessa uunissa kauniin ruskeiksi. Paistuvat aika nopeesti. Halkaise ja täytä mielesi mukaan. Itse tykkään paahtaa näitä aamupalaksi leivänpaahtimessa. Käyvät myös hyvin hampurilais-sämpylän korvikkeeksi.

Ravintosisältö/1 leipä (n.86 g)
kcal 265,1
prot 16,8
hh 2,8
rasva 20,9
Lisätty: 7.3.2007 - tuijakoo

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen!Täytyy koittaa!

    VastaaPoista
  2. Juu kantsii kokeilla, oli tosi maukasta (mulla ei ollu vehnäleseitä, käytin ruisleseitä). Ja tosi nopee valmistaa, jtn viitisen minuuttia uunissa. Tosta annoksesta tosin tulee vaan 4-6 leipää...mut esim. pikainen iltapala tosi kätevästi. Ja sopii keliaakikoillekin.

    VastaaPoista