Avokadolasagne
Aloita tekemällä eri astioihin seuraavat täytteet.
Paprikatäyte:
2 punaista paprikaa paloiteltuna
1 sipuli silputtuna
1rkl öljyä (minä käytin oliiviöljyä)
1/2 tl suolaa
maustemitta mustapippuria
Avokadotäyte
Paprikatäyte:
2 punaista paprikaa paloiteltuna
1 sipuli silputtuna
1rkl öljyä (minä käytin oliiviöljyä)
1/2 tl suolaa
maustemitta mustapippuria
Avokadotäyte
4 avokadoa ohuina viipaileina
1 punainen chili(mieto) silputtuna
1 punainen chili(mieto) silputtuna
2 sipulia silputtuina
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sitruunan mehu
1/2 tl. suolaa
1/2 tl yrttisuolaa
Tomaatti-kesäkurpitsatäyte
4 tomaattia viipaleina
1 kesäkurpitsa ohuina viipaileina
3 valkosipulinkynttä murskattuina
1 rkl öljyä(oliiviöljy)
1/2 tl suolaa 1 maustemitta mustapippuria
1 tl sokeria
1 sitruunan mehu
1/2 tl. suolaa
1/2 tl yrttisuolaa
Tomaatti-kesäkurpitsatäyte
4 tomaattia viipaleina
1 kesäkurpitsa ohuina viipaileina
3 valkosipulinkynttä murskattuina
1 rkl öljyä(oliiviöljy)
1/2 tl suolaa 1 maustemitta mustapippuria
1 tl sokeria
Sekoita kukin täyte omassa kulhossaan, jätä maustumaan ja valmista silläaikaa kastike.
Juustokastike
75 grammaa voita
1 dl vehnäjauhoja
1l maitoa (rasvatonta)
1/2 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria
4 dl juustoraastetta kastikkeeseen (käytin mozzarellaa)
1 dl juustoraastetta pinnalle(laitoin parmesanjuustoa)
Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon juusto.Mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele uunivuoka. Levitä pohjalle lasagnelevyjä, sitten juustokastiketta ja sitten paprikatäyte. Seuraavaksi kerrokseksi lasganelevyjä, kastiketta ja avokadotäyte. Se päälle lasagnelevyjä ja, kastiketta ja tomaatti-kesäkurpitsatäyte. Levitä viimeiseksi kerrokseksi lasagnelevyjä, loput kastikkeesta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. (minä laitoin parmesaania)
Kypsennä 200 asteessa n.30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, jotta lasagne kiinteytyy.
Suosittelen kattamaan kauniisti ja nauttimaan ruuan kiireettömästi läheisten ja ystävien seurassa.
Ja lasagnelevyt tietysti tummana!
VastaaPoista