sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Arttu Harkin suklaajälkiruoka

Tätä olen kokeillut ja toimii. On oikeesti hyvää. Nyt pitäis sitten keksiä tälle versio, joka olis vähähiilihydraattinen... ideoita?

JÄLKIRUOKA
350 grammaa Digestive keksejä
1,5 dl sokeria (mieluiten intiaanisokeria, josta tulee paremman makuinen)
150 grammaa voita
2 rkl (ainakin) kaakaojauhetta
tummaa blokkisuklaata

Riko keksit vaihtelevankokoisiksi muruiksi. Lisää sulatettu voi, sokeri ja kaakao. Sekoita kauhalla, kunnes seos on tasainen. Laita folio (laita reilu pala, että voit kääntää reunat päälle)vuokaan ja levitä "taikina tasaisesti" vuokaan. Käännä folion reunat kakun päälle ja painele tiiviiksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Sulata suklaa ja laita se jo jämähtäneen kakun päälle ja laita uudestaan jäähtymään. Huomaa, että kakun pitää olla huoneenlämpöinen kun se tarjotaan. Muuten suklaa on kivikovaa. Kakkua voi maustaa laittamalla sekaan pilkottuja kuivia hedelmiä, kookosta tai vaikka halvaa.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen jälkkäri, harvemmin tulee mitään herkkuja nykyään tehtyä kun pitäis pudotella ja jos on jotain herkkuja talossa, tulee sitten syötyä ihan liikaa...
    sun pitää varmaankin asetuksissa muuttaa joku kohta niin että voi anonyymistikin kommentoida, sitten pääsen kommentoimaan vuodatuksen kautta... Ihana blogi, tänne tulen varmasti palaamaan uudelleenkin

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentista Katjuksa :)
    Mun ei ollut tarkotuskaan avata blogia, mutta halusin käydä ystävän blogia kommentoimassa ja niin perustin sitten oman.
    Mulla vähän sama ongelma, että pitäis tiputella ja siksi mietinkin josko tuosta Artun jälkkäristä sais tehtyä vähemmän epäterveellisen version...

    VastaaPoista
  3. ...ja vielä, kiitos vinkistä. Kävin muuttamassa asetuksia niin, että kirjautumattakin voi kommentoida.

    VastaaPoista