perjantai 25. helmikuuta 2011

Ekokauppa Ruohonjuuri: 25-75

Ekokauppa Ruohonjuuri: 25-75
Onko kukaan kokeillut Huolinukkeja? Ajattelin käydä Ruohonjuuresta hakemassa ja antaa mummin pikkuiselle omat huolinukkensa.
Mm. Kirkko ja kaupunki lehdessä on ollut juttu näistä http://www.kirkkojakaupunki.fi/arkisto/kulttuuri-ja-media/3879/

8 kommenttia:

 1. Moikka!
  Mietiskelit Lippamyssyn viimeisiä kierroksia. Yritän selittää tarkemmin :-)
  Kolme viimeistä kerrosta ennen rapuvirkkausta ovat ne joiden aikana lippa muodostuu.
  Myssyn takaosasta tulee matalampi, kun sinne virkataan kiinteitä silmukoita. Myssyn etuosaan tulee pylväitä ja näiden liittymäkohtaan puolipylväs. Ohjeen kerroksella 16 levennetään lippaosaa virkkaamalla joka toiseen edellisen keroksen pylvääseen kaksi pylvästä. Seuraavalla kerroksella lippa alkaa yhtä silmukkaa aiemmin eli puolipylväs tulee viimeiseen kiinteään silmukkaan. Jotta lippaan saadaa kaunis muoto, pitää lipan reunaan tehdä tässä vaiheessa vielä kahden pylvään lisäys eli puolipylvään jälkeen yksi pylväs, kaksi pylvästä seuraavaan silmukkaan, yksi pylväs ja kaksi pylvästä seuraavaan silmukkaan. Sitten virkkaat yhden pylvään jokaiseen silmukkaa, kunnes olet lipan toisessa reunassa ja sinne lisäät taas kaksi pylvästä kuten edellä. Lipan päättävä puolipylväs tulee edellisen kerroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan. Viimeisellä kerroksella ei tule lisäyksiä, mutta lipan reuna siirtyy taas yhdellä eli puolipylväs tulee edellisen kerroksen viimeiseen kiinteään silmukkaan. Viimeistelykerros onkin sitten joko kiinteitä silmukita tai rapuvirkkausta makusi mukaan.

  Toivottavasti tämä ohje selkeytti eikä sekoittanut ajatuksiasi enempää. Käyn aina silloin tällöin neuletapaamisissa ja voin tarvittaessa näyttä sinulle, miten lippa tehdään.

  terkuin,
  Tintti :-)

  VastaaPoista
 2. Suuret kiitokset! Saithan vastaukseni s-postin kautta?

  VastaaPoista
 3. Heippa!
  Ei ole ainakaan vielä kolahtanut postiluukkuun.

  VastaaPoista
 4. Tässä se viesti: Hei suuret kiitokset! Eiköhän tämä ohje jo mene tyhmempäänkin päähän ;)
  Kokeilen heti tänään, kun pääsen kotiin.
  Mulle tuo neuletapaamisjuttu on ihan uusi tuttavuus. Bongasin Pukinmäen kirjastosta sytomyssy tapaamisen ja siellä olen käynyt. Mutta ihan mukavaa on ollu ja viihtynyt olen. Avuliaita kutojia/virkkaajiakin löytyy. Nyt olen jäänyt koukuunn virkkaamiseen ;)
  Kiitos vielä ja mukavaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tintin kattavista ohjeista, nyt ymmärsin minäkin ;) (tyhmempikin tajuaa). Tein muutaman myssyn "ihan kokeilumielessä" ja osasin muunnellakin ohjetta. Kiva ja helppo ohje!

  VastaaPoista
 6. Jee! Hyvä hyvä!

  Olen tehnyt muutman huolinuken joskus viime keväänä. Annoin ne lahjaksi, mutta ei ole sen jälkeen ollut puhetta siitä, ovatko lohduttaneet omistajaansa.

  VastaaPoista
 7. Vau hienoa! Toivottavasti veivät saajansa huolet pois.
  Minä tosiaan ajattelin hankkia tuolle ainokaiselle 4-vuotiaalle omat huolinukkensa, niin saa niille antaa omat huolensa, kun ei sisaruksiakaan ole kenen kanssa niitä jakaa. :)

  VastaaPoista